Πρώτη ημέρα για το Συνέδριο Capture με τους μελλοντικούς επαγγελματίες εικόνας να δίνουν βροντερό παρόν!

 Πρώτη ημέρα για το Συνέδριο Capture με τους μελλοντικούς επαγγελματίες εικόνας να δίνουν βροντερό παρόν!

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2023! Έναρξη για το Capture Convention με την ημέρα για τους φοιτητές και όσους θέλουν να γίνουν επαγγελματίες της εικόνας!

Το Capture Convention σε μία πρωτοποριακή κίνηση για τα Ελληνικά και όχι μόνο δεδομένα, άνοιξε τις πόρτες του και κάλεσε τους φοιτητές φωτογραφίας και όσους θέλουν να γίνουν επαγγελματίες δημιουργοί εικόνων σε μία ημέρα αφιερωμένη σε αυτούς.

Οι φοιτητές από τα ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης, IEK Delta 360 – ΙΕΚ Δέλτα 360, ΙΕΚ Όμηρος – IEK Omiros, Δ.Ι.Ε.Κ. Μοναστηρίου Θεσσαλονίκης αλλά και όσοι ήθελαν να μάθουν για την κατεύθυνση που μπορούν να ακολουθήσουν στον επαγγελματικό χώρο της δημιουργία εικόνων γέμισαν την αίθουσα, άκουσαν με προσοχή τους ομιλητές – επαγγελματίες φωτογράφους και βιντεολήπτες, και έκαναν δεκάδες ερωτήσεις!

Η ημέρα ξεκίνησε με τον χαιρετισμό του Προέδρου του Σωματείου Επαγγελματιών Φωτογράφων και Εικονοληπτών Κεντρικής Μακεδονίας Ηρακλή Σολιόπουλο και Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φωτογράφων και τον Πρόεδρο της Ένωσης Καλλιτεχνών Φωτογράφων ΚεντροΔυτικής Μακεδονίας και Αντιπρόεδρο B της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φωτογράφων Δημήτρη Κοντσίδη.

Ηρακλής Σολιόπουλος, Δημήτρης Κοντσίδης

Τις παρουσιάσεις και τις συζητήσεις που ακολούθησαν συντόνισε ο Βάιος Βήτος, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Επαγγελματιών Φωτογράφων και Εικονοληπτών Κεντρικής Μακεδονίας, Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φωτογράφων και δημιουργός της νο1 πηγής ενημέρωσης για τον επαγγελματία και ερασιτέχνη φωτογράφο και μεγάλο χορηγό επικοινωνίας της διοργάνωσης pttl.gr.

Την πρώτη παρουσίαση της ημέρας ανέλαβαν οι φωτορεπόρτερ Λευτέρης Δαμιανίδης (Ρόδος), μέλος της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας και Σταμάτης Καταπόδης (Κέρκυρα), μέλος του Σωματείου Επαγγελματιών Φωτογράφων και Εκπρόσωπος και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φωτογράφων, οι οποίοι ανάλυσαν το λειτούργημα του φωτορεπόρτερ και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν.

Στη συνέχεια οι φωτογράφοι γάμου Γιώργος Κωστόπουλος, Θοδωρής και Άννα (Lighthouse Photography), μέλη του Σωματείου Φωτογράφων και Εικονοληπτών Κεντρικής Μακεδονίας, παρουσίασαν το έργο τους και συνομίλησαν με τους συμμετέχοντες για την καριέρα ενός φωτογράφου γάμου και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει.

Η ημέρα συνεχίστηκε με την παρουσίαση του Κινηματογραφιστή Μιχάλη Μπασσιάκου, ο οποίος ανέλυσε την τεράστια άνοδο του βίντεο και τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται για τους δημιουργούς εικόνων.

Στην τελευταία παρουσίαση οι φωτογράφοι Δημήτρης Κοντσίδης, Πρόεδρος της Ένωσης Καλλιτεχνών Φωτογράφων ΚεντροΔυτικής Μακεδονίας και Αντιπρόεδρος Β της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φωτογράφων και η φωτογράφος Ιωσηφίνα Σβανιά, Γραμματέας του Σωματείου Επαγγελματιών Φωτογράφων και Εικονοληπτών Κεντρικής Μακεδονίας ανέλυσαν το έργο ενός φωτογράφου στο στούντιο.

Ακολούθησε η έναρξη του Συνεδρίου, το οποίο τίμησαν με την παρουσία τους ο βουλευτής της Ν.Δ. κ. Γκιουλέκας Κωνσταντίνος, το Μέλος Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής κ. Σαουλίδης Αντώνης, ο κ. Κομνηνός Γεώργιος και η κ. Σλούκα Μαγδαληνή της Ελληνικής Λύσης, ο Αντιδήμαρχος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Ψηφιακής Πολιτικής και Καινοτομίας του Δήμου Βέροιας, κ. Καλλίστρατος Γρηγοριάδης και η εκπρόσωπος της ΕΛΕΠΑΠ κ. Καλαντζή Αριστέα!

Από αριστερά: Αντιδήμαρχος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Ψηφιακής Πολιτικής και Καινοτομίας του Δήμου Βέροιας Καλλίστρατος Γρηγοριάδης,
βουλευτής της Ν.Δ. Γκιουλέκας Κωνσταντίνος, Πρόεδρος της ‘Ενωσης Καλλιτεχνών Φωτογράφων Κεντροδυτικής Μακεδονίας Δημήτρης Κοντσίδης, Μέλος Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής Σαουλίδης Αντώνης, Κομνηνός Γεώργιος της Ελληνικής Λύσης, Σλούκα Μαγδαληνή της Ελληνικής Λύσης, εκπρόσωπος της ELEPAP κ. Καλαντζή Αριστέα και ο Πρόεδρος του Σωματείου Φωτογράφων και Εικονοληπτών Κεντρικής Μακεδονίας Ηρακλής Σολιόπουλος

Ειδική αναφορά έγινε στη στήριξη και δωρεά του Συνεδρίου Capture στην ΕΛΕΠΑΠ, το ελάχιστο που μπορεί να γίνει από τους επαγγελματίες Φωτογράφους και Βιντεολήπτες προς έναν οργανισμό που στηρίζει τα παιδιά στην Ελλάδα και παρέχει υπηρεσίες αποκατάστασης από το 1937.

Η κ. Καλαντζή Αριστέα της ΕΛΕΠΑΠ με τον Πρόεδρο του Σωματείου Επαγγελματιών Φωτογράφων και Εικονοληπτών Κεντρικής Μακεδονίας Ηρακλή Σολιόπουλο και Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φωτογράφων και τον Πρόεδρο της Ένωσης Καλλιτεχνών Φωτογράφων ΚεντροΔυτικής Μακεδονίας και Αντιπρόεδρο B της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φωτογράφων Δημήτρη Κοντσίδη.

Κατά την έναρξη το Σωματείο Επαγγελματιών Φωτογράφων και Εικονοληπτών Κεντρικής Μακεδονίας και η Ένωσης Καλλιτεχνών Φωτογράφων ΚεντροΔυτικής Μακεδονίας τίμησαν τον Δήμο Βέροιας για την έμπρακτη στήριξη του στο Συνέδριο, απονέμοντας τιμητική πλακέτα στον Αντιδήμαρχο Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Ψηφιακής Πολιτικής και Καινοτομίας κ. Καλλίστρατο Γρηγοριάδη.

Η ημέρα έκλεισε με την κλήρωση ενός Pro Pass σε ένα τυχερό φοιτητή, ο οποίος θα παρακολουθήσει όλο το συνέδριο δωρεάν, ως ο μόνος μη επαγγελματίας που θα συμμετέχει ως σύνεδρος!