Τα Παιδιά της Άνοιξης

 Τα Παιδιά της Άνοιξης

Όπως και την προηγούμενη φορά έτσι και φέτος η εκδήλωση βάζει σε πρωταγωνιστικό ρόλο τον κοινωνικό της πυλώνα και στηρίζει Τα Παιδιά της Άνοιξης.

Στα πλαίσια της εκδήλωσης προσπαθούμε να στηρίξουμε έμπρακτα το μεγάλο έργο και να Βάλουμε το αποτύπωμά μας.  (#Βάλε_το_αποτύπωμά_σου! )

Τα Παιδιά της Άνοιξης

Το Μικτό Κέντρο Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας Απασχόλησης & Κατάρτισης ΑμεΑ “Τα Παιδιά της Άνοιξης’’, φιλοξενεί 62 εφήβους και ενήλικες ηλικίας 16 ετών και άνω από όλο το Νομό Ημαθίας, με νοητική υστέρηση, αυτισμό, σύνδρομο Down, μαθησιακές δυσκολίες, κινητικά προβλήματα, διαταραχές συμπεριφοράς και στεγάζεται στην πόλη της Αλεξάνδρειας. Οι εκπαιδευόμενοι προσέρχονται στο χώρο, με τα λεωφορεία του Συλλόγου, μια δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Το πρόγραμμα του Κέντρου αφορά στην επαγγελματική κατάρτιση, στην κοινωνικοποίηση και στην απόκτηση δεξιοτήτων με στόχο την αυτονομία των εκπαιδευόμενων.

Αποστολή

Η κοινωνική ένταξη των ατόμων με αναπηρίες βρίσκεται στην καρδιά της φιλοσοφίας μας

‘Οραμα

Να δημιουργήσουμε μια κοινωνία όπου η Διαφορετικότητα θα σημαίνει Διαφορετική ικανότητα.

Δημιουργία Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης-ΑμεΑ (ΚΔΑΠ-ΑμεΑ)

Στις 28/12/2016 υπογράφτηκε μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αλεξάνδρειας και του Διοικητικού Συμβουλίου του Φιλανθρωπικού Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Ν. Ημαθίας, για τη δημιουργία ΚΔΑΠ-ΑμεΑ, δυναμικότητας 50 ατόμων. Η Δομή θα φιλοξενηθεί στις εγκαταστάσεις των Παιδιών της Άνοιξης οι οποίες πληρούν όλες τις προϋποθέσεις.