Ο Γιάννης Μακρής θα ζωγραφίσει με το φως στο Capture!

 Ο Γιάννης Μακρής θα ζωγραφίσει με το φως στο Capture!

Στο φετινό Συνέδριο Capture έχουμε τη χαρά να υποδεχτούμε τον συνάδελφο και καταξιωμένο φωτογράφο γάμου, Γιάννη Μακρή.

Το Σάββατο στις 11 Φεβρουαρίου ο Γιάννης θα αναλύσει τις πηγές έμπνευσης του και θα εξηγήσει πώς μπορούμε να μάθουμε πάρα πολλά για τον φωτισμό ανθρώπων μελετώντας τους ζωγράφους της Αναγέννησης. Θα δείξει μέσα από εικόνες του, το πως το πετυχαίνει αυτό ο ίδιος, και θα δώσει πρακτικές συμβουλές για τον φωτισμό ανθρώπων με σκοπό.

Τη Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου, θα παρουσιάσει ένα ολοήμερο Workshop, παρουσιάζοντας τον τρόπο που προσεγγίζει την Καλλιτεχνική Φωτογράφιση ενός ζευγαριού νεόνυμφων.

Κλείσε τη θέση σου στο Capture εδώ. Μπορείς να δεις το πρόγραμμα εδώ.

Φωτογραφίζω σημαίνει «γράφω με φως». Μπορείς να γράψεις μια απλή αναφορά για ένα σημαντικό γεγονός, αλλά μπορείς και να το αφηγηθείς με ποιητική γλώσσα. Αυτή είναι η οπτική γωνία του Γιάννη Μακρή αναφορικά με τη φωτογραφία γάμου. 

Έχοντας φωτογραφίσει μαζί με την σύζυγο του, την Κατερίνα, εκατοντάδες ζευγάρια σε κάθε γωνιά της Ελλάδας αλλά και σε αρκετές χώρες του εξωτερικού, έχει αγαπήσει ιδιαίτερα τη φωτογραφία γάμου και την έχει ξεχωρίσει από όλα τα άλλα είδη φωτογραφίας γιατί πρόκειται για ένα είδος που μπορεί και συνδυάζει τα πάντα, χωρίς να σταματάει ποτέ να περιστρέφεται γύρω από συναισθήματα και ανθρώπινες σχέσεις. 

Το στυλ του Γιάννη είναι κινηματογραφικό, κομψό και ρομαντικό. Βασική πηγή έμπνευσης στις εικόνες του είναι οι ζωγράφοι της αναγέννησης. Αν και σέβεται τις προσταγές της μόδας, επιδιώκει πάντα να δημιουργεί διαχρονικές εικόνες που να αποτελούν για κάθε ζευγάρι κάτι μοναδικό για εκείνο.

Από το 2017 διδάσκει φωτογραφία σε επαγγελματίες και ερασιτέχνες φωτογράφους, μέσα από σεμινάρια και workshops, κάτι που τον έχει φέρει πολύ κοντά με την κοινότητα των φωτογράφων της χώρας μας, και όχι μόνο. Επίσης είναι ομιλητής και κριτής σε διάφορους διαγωνισμούς φωτογραφίας. Είναι επίσης Godox Ambassador καθώς και Fundy Storyteller (ambassador της εφαρμογής Fundy).

Είναι βραβευμένο μέλος στους εξής διαγωνισμούς με πάνω από 330 βραβευμένες εικόνες: WPPI, SWPP, WPE, PWS, Cosmos Awards, WPI, Wedaward, Wedisson, OneEyeLand, Fearless Photographers, και είναι επίσης μέλος της φωτογραφικής ομάδας που εκπροσωπεί τη χώρα μας στον παγκόσμιο διαγωνισμό World Photographic Cup. Σε κάποιους από αυτούς τους διαγωνισμούς έχει βραβευτεί επανειλημμένα ως ο καλύτερος φωτογράφος γάμου της χρονιάς. 

Παρότι τα βραβεία φωτογραφίας είναι σημαντικά για τον Γιάννη, καθώς προσφέρουν αναγνώριση αλλά και ένα επιπλέον κίνητρο για συνεχή πρόοδο και διαφορετικότητα, τα σημαντικότερα “βραβεία” για αυτόν δεν είναι κρυστάλλινα τρόπαια ούτε αποτελέσματα διαγωνισμών – αλλά οι εκφράσεις εκτίμησης και συγκίνησης από τα ζευγάρια του. Πρώτιστος στόχος του είναι πάντα να φωτογραφίζει την αγάπη μεταξύ των ανθρώπων και αυτό να το νιώθουν ξανά και ξανά οι θεατές των εικόνων του καθώς βλέπουν και ξαναβλέπουν τις φωτογραφίες τους.

Μην χάνεις στιγμή! Κάνε την αίτηση σου εδώ. Διάβασε το πρόγραμμα εδώ.